Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Moj prvi ironman / Peter Grilc - Zurich, 28. 7. 2013
IM Zurich natisni
 31 bralcem je to všeč. 
Prispeval Peter Grilc   

PRED ODHODOM.

Že teden pred odhodom je postajala tekma vedno bolj zanimiva. Potovalna in predtekmovalna napetost sta tako in tako klasika, svoje in na koncu odločilno, pa je vedno bolj pristavljala narava. Vročina je postajala vedno hujša in že v začetku tedna je temperatura jezera hitro lezla proti 24.5 stopinjam, zato je bilo na dlani, da ob dolgoročnem anticiklonu in nemotenem dotoku vročega zraka z juga, neoprene lahko pustimo doma.

Preberi celotno poročilo
 
Od aprila do konca junija in julijski countdown. natisni
 30 bralcem je to všeč. 

Dolgo je obdobje od zadnjega zapisa, za poslovneže več kot kvartal, delovno in družinsko življenje je bilo tako in tako prepolno, tu pa se omejujem le na nekaj prigod, ki so povezane s s plavanjem, tekom in kolesom.

Preberi celotno poročilo
 
Iz zime v pomlad .... in spet nazaj natisni
 24 bralcem je to všeč. 

Februar je bil zasnežen, a je vendarle omogočil solidno tekaško realizacijo, vreme seveda ni vplivalo na bazenske aktivnosti, brez skokov na nezasnežene ceste v Primorju in Istri pa ob precej nizkih temperaturah še ni omogočil otvoritve kolesarske sezone. Rutinske teke in nabiranje kilometrine v copatih je bilo moč kombinirati s tekom na smučeh in tako v zapiskih za drugi teden meseca zasledim dva čudovita dneva v idealnih snežnih pogojih v Ratečah in Tamarju.

Preberi celotno poročilo
 
Kar sem hotel, sem dobil! natisni
 28 bralcem je to všeč. 
Prispeval Peter Grilc   

December je bil že bolj resen od novembra, zaznamovala pa ga je vrnitev na znane tekaške, malo bolj hribovske konfiguracije. Odplaval sem vse po programu, kar poenostavljeno pomeni, da sem počel, kar so ukazali tisti z roba bazena, ne sicer z nasmeškom, posebnega trpljenja pa tudi ni bilo, čeprav je treba pošteno priznati, da sem vsaj enkrat s Petrom V. ob sekundah premora med eno in drugo rundo in loveč zrak, naslonjen na rob bazena, ugotavljal, da se je ta sumljivo podaljšal in se nama je zdelo, da plavava navkreber; drugi v bazenu pojava niso potrdili.

Preberi celotno poročilo
 
Uvodno razmišljanje in trening novembra natisni
 21 bralcem je to všeč. 
Prispeval Peter Grilc   

Uvodno (disclaimer).
Pravniški del v meni mi je še v obdobju dogovarjanja o povzemanju obdobja priprav ukazal previdnost, a ker gre tu seveda za nekaj povsem drugega, je bilo treba vprašati še čisto osebni jaz. Tudi tu ni šlo zlahka.

Beri naprej >> (Moj prvi ironman)
 
Predstavitev: Peter Grilc natisni
 33 bralcem je to všeč. 

Ime in priimek: Peter Grilc, letnica rojstva: 1961

Prijavljen sem na: Zürich 2013

Pričakovanja:
Iz centrifuge izplavati prostorsko orientiran in ne čisto pretepen, odkolesariti z občutkom, da gre proga bolj navzdol kot navzgor in odteči z nasmehom.

Preberi celotno predstavitev