Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
OPEN WATER 10.400m NOVI OPEN, MEMORIAL VELJKA ROGOŠIĆA
 21 bralcem je to všeč. 

pripravil Bojan

11. plivački maraton v počastitev največje jugoslovanske legende open water plavanja, Veljka Rogošiča je bil v Novem Vinodolskem pri Crikvenici. Plavali smo čez Velebitski kanal od Vrbnika na otoku Krku v Novi kar znese 10,4k. V idealnih razmerah  nas je plavalo 19, od tega 3 dekleta. To je z vidika plavanja in organizacije najzahtevnejša tekma na Hrvaškem; tokovi, pomorski promet. V spremstvu »barkajolarjev« (1 barka na 2 plavalca) smo vsi uspešno preplavali kanal. Jaz sem zasedel od 16 plavalcev 7. mesto, s čimer sem zadovoljen.

Plavanje v Novem je bilo pomembno tudi iz dveh zadev in sicer z mojim prijateljem Milošem Španjolom iz KDP Reka, organizatorjem te tekme in še treh tekem CRO CUP-a (Kostrena, Reka in Raša) sva se dogovorila o ustanovitvi pokala ALPE ADRIJA. V to ligo bi vključili 3-4 Milošove tekme (on bo namreč izstopil iz organizacije tekem za CRO CUP), Koper-Izola in Bohinj ali Bled v Sloveniji, Italijani bi organizirali okoli Trsta eno, Avstrijci in Bavarci pa tudi po eno. Ideja je, da začnemo že naslednjo sezono. Že sedaj vas vabim, da se nam pridružite pri organizaciji in plavanju seveda.

Drugi pomembni dogodek pa je bil, da sem na tej tekmi spoznal Darjana Tomažina slovenskega triatlonca, ki pa je hkrati tudi velik ljubitelj daljinskega plavanja.

jaz in Darjan z »barkajolarji«, ki so nas spremljali

Rezultati tekme.

3K preglednica z rezultati.

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: