Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Daljinsko plavanje v 2016, napoved za 2017; pripravila Bojan, Obi
 30 bralcem je to všeč. 

3K je tudi v letu 2016 plaval v odprtih vodah. V tem prispevku predstavljamo letošnje aktivne 3k plavalce v odprtih vodah. Rezultati minule sezone so objavljeni tukaj.

To sezono se je open water tekem udeležilo 14 3k-jevcev, kar je mnogo več v primerjavi s preteklim letom, ko jih je bilo 15. Smo pa  se letos udeležili več tekem, kar ne pomeni samo, da zanimanje za plavanje v odprtih vodah v našem klubu vztrajno narašča, ampak tudi, da je udeležba na takih tekmah odličen trening za prvo triatlonsko disciplino (odprte vode, gneča, valovi, tokovi, »centrifuga« ...). Letos so se nam pridružili novi open water navdušenci: Tadeja, Manja, Anita, Mojca, Bojan Breznik, Boštjan.

To sezono smo tekmovali v treh ligah: A-cup, CRO-cup in KVARNER PLIVA. Poleg teh pa smo sodelovali tudi na drugih tekmah  v Umagu, Piranu, Puli, Bledu, Zadru, Biogradu, Ottensteinu…

Trije smo se letos udeležili tudi odlično organiziranega Evropskega veteranskega prvenstva v odprtih vodah v Reki. Plavali smo na 5 km in imeli smo čast plavati z nekaterimi nosilci medalj z olimpijskih iger, s svetovnih in z evropskih prvenstev.

Bojan, Obi in 3 korošci na EVROPSKEM VETERANSKEM na Reki

Aprila naslednje leto so na sporedu olimpijske veteranske igre (WORLD MASTERS GAMES), ki bodo potekale v Aucklandu v Novi Zelandiji. To bo največji športni dogodek na svetu vseh časov z okoli 17.000 športniki. Poleg tega bo julija na Madžarskem organizirano svetovno veteransko prvenstvo v plavanju (bazensko v Budimpešti, open water na Blatnem jezeru).

V letu 2017 se bodo tekmovalne lige razširile:

  • A-cup iz 7 na 9 tekem (koledar tekem)
  • CRO-cup v minuli sezoni je zajemal 10 tekem, za naslednjo pa še ni objavljenih tekem; predvidoma objavijo aprila (http://www.hsdp.hr/kalendar.html)
  • KVARNER PLIVA - ta severno jadranska liga je letos odlično zaživela. Plavalci se odločamo med tekmovanjem na krajših (0,8-3 km) ali daljših razdaljah (1-10 km) (koledar tekem v letu 2017). Letos smo plavali na šestih tekmah, v 2017 pa jih bo 10. Ta liga je zanimiva tudi zato, ker se točkuje po handy cap sistemu, in sicer mlajši kot je tekmovalec, hitreje mora plavati za enake točke, kot jih doseže starejši tekmovalec (koledar). Letošnje rezultate lige si lahko ogledate na spletni strani KDP Primorje: za daljše razdalje in krajše razdalje.

Bojan pred prihodom v cilj na EVROPSKEM VETERANSKEM na Reki

Vsem triatloncem priporočamo udeležbo na naslednjih tekmah:

  • Stubenberg (A-cup), 7. maja (na dan trojk), 3,8 km, neopren dovoljen
  • Klopinsko jezero (A-cup) – tradicionalno najbolj obiskana tekma s strani 3k-jevcev, 27. maj, 1,5 km/3 km/4,5 km, neopren dovoljen
  • Fiumina na Reki, 800 m, neopren dovoljen
  • Šilo – Crikvenica (CRO-cup, KVARNER PLIVA) – najbolj obiskana tekma na Jadranu in ena najstarejših tekem na svetu (drugo leto bo že 107.), 15. avgust, 3,5 km
  • Piran, 10. september, 1,3 km/2,6 km, neopren dovoljen
  • Trst-Barcolana, 1.oktober,1,5km, neopren dovoljen
  • za tekmi v Umagu (1 km) in Puli (2 km/1,85 km), datuma še niso določili.

Priporočljive so predvsem plavalne tekme v odprtih vodah, kjer je dovoljeno plavanje v neoprenu. Po tekmah bi se domov vračali s kolesi, tako kot to počenjate udeleženci tekem na Klopinskem jezeru.

intervju naše Tadeje za HRT na EVROPSKEM VETERANSKEM na Reki

Vsem plavalcem čestitam za dosežene rezultate, hkrati pa vabim še preostale 3k-jevce, da se nam pridružijo na plavalnih tekmah. Ob izteku leta pa bi vam rad zaželel tudi vesele praznike, srečno novo leto ter čim manj poškodb v letu 2017.

 
Komentarji (1)
Bojan
1 27. DECEMBER 2016 ob 13:12
Igor
je velik promotor plavanaja v 3K. Tudi za triatlonce so to zelo primerne tekme. V letu 2017 nas bo zagotovo še več na štartu.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: