Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Porečki delfin, napisal Urban
 14 bralcem je to všeč. 

V soboto, 2. 9. 2017, se je petčlanska 3K ekipa udeležila Poreškega delfina – rekreativnega plavalnega maratona. Dogodek poteka v dveh hitrostih. Bolj ambiciozni, željni tekmovanja, tekmujejo v okviru CroCup-a, znotraj pravil FINA-e, ostali pa lahko plavajo kakor želijo; z neoprenom, plavutkami, lopatkami, dihalkami, plovčki in kar je še ostalih plavalnih pripomočkov.

Izberejo si lahko tudi dolžino trase: tiste, ki preplavajo 1500 metrov, organizatorji nagradijo z bronastim delfinom. Bolje pripravljeni, ki preplavajo 3000 metrov, dobijo srebrnega, vsi tisti, ki želijo ozdraviti osnovnošolsko frustracijo, da nikoli niso dobili zlatega plavalnega delfina, pa si tega prislužijo s 5000 preplavanimi metri. Časovne omejitve ni.

 

Vremenska napoved v dneh pred tekmo ni bila najboljša. Tudi v noči pred tekmo je bila v Poreču nevihta. A na jutro tekme nas je pričakalo prijetno sončno vreme, le morje je bilo »nekoliko« vzvalovano (razburkano), tako da smo plavalci na zadnji dolžini izkusili pravo plavanje »z burjo v prsa«.

 

Z nalogo smo vsi 3K-jevci uspešno opravili. Tadeja, Bojan in Matjaž so tekmovali v okviru CroCup-a. Najhitrejša je bila Tadeja, ki je progo premagala v 1:24:30, in zasedla med ženskami 16. mesto in 3. v kategoriji, za kar ji iskreno čestitamo! Bojan je za progo potreboval 1:29:40 (63. mesto med moškimi), Matjaž pa 1:32:46 (66. mesto). Barbara (1:57:00) in Urban (1:47:14) sta nastopala v okviru rekreativnega maratona in si prislužila zlatega delfina, Manja pa bronastega delfina (47:11). Barbara si zasluži posebne čestitke, saj je še prejšnji dan razmišljala o srednji razdalji, na tekmi pa popravila svoj dolžinski rekord za faktor 2,5!

Tadeja

Naj na tem mestu omenimo tudi 3K simpatizerja Ines in Bena, ki sta se tekme udeležila v okviru priprav na IM Emilia Romagna, ki ju čaka konec meseca. Na tekmi jima želimo veliko sreče in uspeha!

Za konec mogoče še ena zanimivost: tekma je izredno dobro organizirana, saj je proga po celotni trasi označena z bojami in vrvjo, tako da je navigacija tudi v razburkanem morju razmeroma enostavna. Mogoče ideja za organizatorje IM Pula, da se naslednje leto v začetku septembra odpravijo v Poreč in se česa naučijo.

 
Komentarji (1)
nauk
1 11. SEPTEMBER 2017 ob 07:32
Igor
zgodbe je res hudomušen! Tekmovalcem čestitke za dosežke, obenem pa ste nekateri pridobili tudi pomembne izkušnje.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: