Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Moj prvi Ironman 70.3
 15 bralcem je to všeč. 

Ne vem kaj si je mislil trener Igor, ko je lansko poletje dobil moj mail v tipičnem mojem kratkem jedrnatem slogu, ki se je nekako glasil tako: želim opraviti Ironman, plavati kravlja ne znam, kolesarim ne, oz. letno naredim z gorskim kolesom cca. 50km, tečem pa zadnje leto kar pogosto. Presenečena sem bila nad njegovo hitro odzivnostjo in  ko sva opravila prvi pogovor sem vedela da je to, to. Rabila sem zaupnika, ki je znal prisluhniti in sprejeti moje želje in me voditi.

Z oktobrom se je pričelo plavanje. Vprašam Igorja, kakšne kopalke rabim? Nujno enodelne? Že njegov pogled je dal odgovor. Tako se je začelo. Tipična zmrznjena ženska, ki ni preveč ljubiteljica vode, mokrote, vonja klora,  se je podala na najtežjo dirko tega časa.

Prvi meseci so bili predvsem osredotočeni na dihanje, na tehniko žabca, in osnove kravlja. Med tem časom sem si konec januarja kupila specialko in sredi februarja opravila prvih veličastnih, ponosnih 7km.

Začelo se je delo, garanje. Bili so vzponi, padci, odrekanja, trenutki samote, obupa in vedno me je rešil vprašanje: Zakaj?

In če potegnem črto čez vse te mesece in se pogledam sedaj. Psihično in fizično zelo močna, neustrašna, s točno določenimi cilji. Dobila sem veliko podporo ljudi, zaupanje in spoštovanje. In za konec lahko rečem, da je to šele začetekSmile

6.00 vstanem,  spočita, na noge in pogled v okno. Vauuuu in obnemim….. zagledam se v valovito morje….to bo to…valovi me bodo potopili, prva misel. Oplela sem. Pripravim zajtrk in se odpravim na oddajo kolesa in opreme. Srečam Heleno in Klemena izmenjamo par besed in se poslovimo. Še ura in pol. Misli in pogled je le v morju….glava išče rešitve. Zvoni telefon. Kliče Helena. Petraaaa, plavanje odpade!!! Krikkkk in veselje me prevzameta, kajti resnično mi ni bilo v interes plavati v takem morju. Tako dobro še nisem pripravljenja, resnično.  Na štartu, jst, Helena in Klemen, prijetno sproščeni klepetamo in se pripravljamo na sam štart.  5,4,3,2,1 in gremo. Tek v menjalni prostor po kolo in gasa. Nisem se ozirala na veter, cilj mi je bil le varno in pametno odpeljati  to 90km progo. Uživala sem in osebno lahko rečem da sem jo odpeljala dobro. Sledil je tek, katerega sem vzela malo bolj previdno in solidnem času opravila svoj prvi Ironman.

Sama menjava kolo tek mi ni delala nobenih težav. Za prehrano in svoje zdravje dobro skrbim in tudi tu ni bilo nobenega pomanjkanja. Treninge, ki mi jih je zastavil trener Igor so botrovali k temu, da lahko rečem, da sem  svoj prvi Ironman opravila z lepo sproščenostjo in pametnim ritmom. Hvala Igor!

Zadovoljna, srečna se podajam novim zmagam naprotiSmile

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: