Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
DALJINSKO PLAVANJE 2017, napoved za 2018
 10 bralcem je to všeč. 

Pripravili: Mojca, Obi, Bojan R.

Svetovno prvenstvo, Balaton - predstavniki Slovenije

Sezona open water plavanja v 2017 je za nami. Z zadovoljstvom ugotavljam, da se tekmovanj v odprtih vodah udeležuje vse več; letos dvaindvajset, v primerjavi s štirinajstimi v sezoni 2016. Rezultati minule sezone so objavljeni TUKAJ.

 

Letos se nam je pridružilo 10 novih zanesenjakov: Mateja, Barbara, Urban, Ivan, Nenad, Mičo, Dušan, Rok Flajs in Fouad. Trije smo tekmovali na več kot eni tekmi in to v štirih ligah: A CUP (Austria cup), AAOW CUP (Alpeadria open water cup), KP CUP (Kvarner pliva cup) in PREPLAVAJMO SLOVENIJO.

ŠILO-CRIKVENICA - Tadeja druga med ženskami v KP CUP-u

V razvrstitvi AAOW Cup-a je Tadeja zasedla absolutno prvo mesto med ženskami, Bojan Rak četrto, Obi pa si deli peto mesto (LINK). Na AAOW CUP je Obi v kategoriji 40+ osvojil prvo mesto, Tadeja pa si v kategoriji 25+ deli prvo mesto (LINK).

Svetovno prvenstvo, Balaton - Obi in Bojan

V KP cupu, kjer se upošteva handicap sistem točkovanja, kar pomeni, da sta samo moška in ženska kategorija, je bila Tadeja peta, Bojan Rak pa šesti (LINK).

Posebno pohvalo si zaslužijo Bojan Breznik, ki je uspešno preplaval 10km (beri spodaj), ter nova člana kluba 5km, Barbara in Urban.

Za naslednjo sezono triatloncom priporočam sledeče tekme:

-        Klopinsko jezero: 4.5km; 3km; 1.5km (NEO dovoljen, datum še ni znan)

-        Šilo – Crikvenica: 3.5km (NEO ni dovoljen, 15.8.2018)

-        Porečki delfin: 1.5km; 3km; 5km (NEO dovoljen, 1.9.2018)

-        Piran: 1.25km; 5km (NEO dovoljen na 1.25km, datum še ni znan)

-        Barcolana Nuota: 1km (NEO dovoljen, 7.10.2018)

Vse, ki bi želeli pridobiti izkušnje v open water plavanju, vljudno vabim, da se nam pridružite v naslednji sezoni. Nebo vam žal!

Bojan Rak

BLED - Tadeja tretja med ženskami


Bojan Breznik je plavalni maratonec!

Po najinem lanskem uspešnem plavanju na Porečkem delfinu na 5 km se je Bojan (Breznik) odločil, da se bo spopadel z razdaljo 10 km. Bojan (Rak) in Obi sta mu za prvo tekmo svetovala plavanje v avstrijskem jezeru Hallstatter See, kjer se lahko ves čas plavanja spogleduješ s pogledom na čudovito mestece Halstatt, pa še dvakrat moraš iz vode na kopno, da organizatorji preverijo, če si še sposoben, da te spustijo naprej v vodo.

Plavalni maraton je dobro obiskan, saj se je plavanja razdalje 10 km letos udeležilo 175 plavalcev, plavanja na 2,1 km pa 97 tekmovalcev. Dan pred tekmo je Matjaž Obštetar (Obi) na pasta partyu Bojanu dal še zadnje nasvete, malo manj pridno sta poslušala navodila organizatorja. Na dan tekme Bojana nisem mogla spremljati na startu, saj je bil start zama in ostale udeležence razdalje na 2,1 km na drugi strani jezera. Potem ko sem zaključila s svojim nastopom, sem si od Manje (Obijeva boljša 1/2) izposodila kolo, da sem lahko na zadnji vmesni postojanki pričakala najprej Matjaža, nato pa še Bojana. Po skoraj 8 km plavanja sta bila že pošteno utrujena in z velikim navdušenjem in spoštovanjem sem ju pospremila v zadnjih 2,1 km. Ko sem sama stala na štartu mi je že teh 2,1 km do druge strani jezera na pogled izgledalo neskončno daleč.S kolesom sem nato pohitela na cilj, da sem lahko obema čestitala za velik dosežek, ki se meni zdi kot znanstvena fantastika. Na cilju sta oba ugotavljala, da sta preplavala več kot 10 km, Bojan celo 11,7 km, predvsem zato, ker je plaval po napačni strani okrog označenih boj.

Plavalni maraton je običajno prvi vikend v avgustu in ga toplo priporočam vsem, ki si želijo preplavati 10 km ali 2,1 km.

Mojca Breznik

 
Komentarji (1)
Ekipa
1 06. NOVEMBER 2017 ob 15:09
Igor
3k dalinjskih plavalcev se lepo širi. Ne brez razloga.Bravo promotorji.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: