Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
športnik športniku: 7. Matej M. - Dušanu natisni
 2 bralcem je to všeč. 

Evo Dušan,                                                                     20. april 2009

pred tabo je moje zadnje pismo, s katerim bi si želel izvedeti kaj še čaka Dušana Mravljeta v prihodnosti. Ali so na svetu še kakšni izzivi, ki bi si jih želel izzvati? Ali načrtuješ še kaj velikega, ki bo zopet dvignilo medijski prah ultra športnikov?

Sam sem se včeraj udeležil 8-urnega teka v Tivoliju, ki se je zame končal zelo uspešno, saj sem zmagal z kar lepo prednostjo. Tekma mi je zopet dokazala, da postajam psihično izjemno močan športnik, še posebej zato, ker mi ta tekma ni bila v načrtu (potem tudi psihično ne moreš biti nanjo tako dobro pripravljen), poleg tega pa je mojih cca 65km tedensko (čisto sveži izračuni) pretečenih kilometrov zelo malo v primerjavi z drugimi tekači. Za informacijo naj povem, da sem pretekel 94km v slabih 8 urah, in to na izjemno težki progi, ki je imela kar 1300 višinskih metrov – neverjetno veliko za tek, kajne.

To je prav dobro ogrevanje za Sparthathlon, ki me čedalje bolj muči. Problem je v tem, da imam tako natrpan urnik skozi celotno sezono, da ne vem kdaj narediti kvalifikacije za njega, poleg tega pa ne vem ali je tri tedne časa med dvojnim ironom v Sloveniji in Sparthathlonom dovolj za regeneracijo. Kaj ti misliš? Sam ga, še posebej po tvojem pripovedovanju, izjemno spoštujem ter se zato nočem odločiti zanj, če ne bom, predvsem psihično, nanj 100% pripravljen. Rad bi ga speljal letos tudi zaradi skrbno načrtovane športne poti v prihodnjih dveh letih. Leta 2011 si namreč želim (odvisno predvsem od financ) nastopiti na treh najtežjih preizkušnjah: RAAM (drugo leto naj bi ga vozil v dvojicah), Badwater (tek po dolini smrti) in Decairon (desetkratni iron).

Sam razmišljam, da bi si po letu 2011 (če bo šlo seveda vse po planu), vzel kake pol leta odmora, da se telo regenerira v celoti. Kako je s teboj? Ali si imel kdaj daljšo pavzo zaradi obnovitve organizma? Glede na to, da je znano, da ne mine dan brez teka, kako je s treningi po težkih tekmah ali po tekmah, ki trajajo od dva do šestdeset dni? Koliko dni brez teka, si vzameš?

Zanima me tudi, ali se vidiš v prihodnosti morda tudi v kakšni drugi športni vlogi: trener, svetovalec, menedžer – bil si uspešen menedžer Brigite Bukovec-je to res? Do kdaj se vidiš v vlogi aktivnega tekača? Ali se bo morda zdaj zgodba obrnila, in boš ti spremljal Nežo po svetu in ji nudil vso podporo, ki jo potrebuje.  

Za konec bi ti rad sporočil, da sem se od tebe (nekaj že pred pismi) veliko naučil in sem ti zato zelo hvaležen. Upam, da bom vse te koristne informacije uspešno vključil v svojo športno prihodnost ter morda nekoč predstavljal tako veliko športno ime, kot si ga in ga še zmeraj predstavljaš ti.

Hvala še enkrat in še veliko užitkov na cesti ti želim,

Matej

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: