Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
športnik športniku: 8. Franci Cokan - Miro Kregar natisni
 6 bralcem je to všeč. 

Dragi Miro,

Srhljivka, Miro. Smo srečni, da vaju z Igorjem še imamo. Morata imeti srečo v nesreči, obe v izdatnih količinah. Da ne prestrašimo cvetočih triatletov bom omenil da sem si v 26 letih nabral le dvakrat po eno zlomljeno rebro, ko sem po nepotrebnem odletel na mokerm asfaltu in dobro modrico na desnem kolku, ki mi je dala slutiti da je kolk močen, ker sem treščil pri kakih 50 na uro. Tudi to je bila posledica nepazljivosti.

Sem pa šel obiskat kardiologa za test na tekaču. Ta je potrdil koristnost treninga, ker se v petih letih ni spremenil. Sem omenil, da ne verjamem v koristnost LSD (long slow distance, ali kot temu pravi Branko Gradišnik, "počasi se daleč pride". Temu reklu nasprotuje "Train slow, race slow".  (Počasen trening pomeni počasno tekmovanje)), kar je tudi po mojem res, čeprav je gramatika nepravilna....Celo med ogrevanjem sem se navadil stopicati enako hitro kot tekmujem, in po malem podaljšujem korak, tako da se ne bi navadil na počasne kadence.

 

Imam isto izkušnjo da kolesarjenje izredno pomaga teku, če se koncentriraš na vlečenje pedalov nazaj. s cleats. Še danes ne vem, kako jim pravimo v slovenščini. Z Branko(to)m sva improvizirala besedo "zagozde", ki kar dobro zveni ko skušaš stopalo izviti iz pedala pred rdečo lučjo. Vsak se enkrat ali dvakrat stegne preden se navadi nanje, a kolesariti brez zagozd je kot teči brez copat,  čeprav moj prijatelj Barefoot John teče maratone bos. Ni dovma da si jih kot ameriški advokat lahko privošči.

 

Ni dvoma, da pri 78 letih rabim več časa, da se spočijem. Je zanimivo, da se s staranjem srce še vedno enako ejektno utripa (če je zdravo brez škode od samomorilske prehrane . Je bolj počasno, ko se polni s krvjo in zato ne morem opraviti enko število utripov v eni minuto,  torej me Cokan Chasers presprintajo ob sobotnih tekih. Starejši sklepi in tetive niso tako gladki in moram za enako hitrost vložiti več napora kot, ko sem bil mlajši. Si opazil stopnjevanje pridevnika?  

 

Včeraj je Microsoftie E. popravil moj hard drive na katerem je zdaj množica emajlov. Bom nadaljeval prihodnjič, ker nerad pustim stvari nekončane. Poleg tega bodo zaprli bazen in IM Canada se hitro bliža. Bo dobro  ogrevanje za IM Havaji   Smile

 

Hvala za nadvse koristno pismo.

 

Later,

Franci

 
Komentarji (1)
Igor
1 13. JULY 2009 ob 09:18
Igor Kogoj
Najbolj všeč mi je res tisto stopnjevanje: mlad-mlajšiSmile. Ni kaj, Francu se mudi: na bazen, IM Kanado, Hawaje,.....Vedno sem občudoval to iskrivost, željo in cilje, ki vlečejo, vlečejo,.....
Igor

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: