Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
trenerjev zoom
Luka pravi: B ekipa je aktivna
 19 bralcem je to všeč. 

Pestra tekaška jesen je za nami (no, ne še čisto). Treningi so minevali enkrat v sproščenem, drugič v bolj napetem vzdušju. Boj s kilometri, pogledovanje na uro, štetje ponovitev – resne skrbi pa daleč zadaj. Ja, tek osvobaja, ugotavljamo … in združuje. Sopihanje, vzpodbude, pomoč, nasveti sotekačev, ob koncu pa skupno zadovoljstvo ter napredek, ki razveseljuje in motivira, so razlogi, da ostajamo skupaj na začrtani poti.

Tekma? Samo vmesna postaja. Saši, Alenka, Mirjana, Cvetka, pogumno naprej!  Kako so vse skupaj doživele naše tekačice pa si preberite v naslednjih zapisih:

Luka

 
26. ZOOM: Kos zastane dih
 11 bralcem je to všeč. 

Celovec, nedelja, 13. julij, ura je natančno 7.00. Drugi najveličastnejši trenutek v življenju vsakega IRONMANA. Uaauuu, kako vas je lepo videti! Nikogar v tem trenutku ne prepoznam, vse čutim, z vsemi diham, vse poznam. Zelo preprosto, ker sem del slehernega izmed vas. Vas poznanih in onih, ki jih še nikoli nisem videl. Vsi ste, smo enaki, smo eno.

Več ...
 
25. ZOOM: Rookie
 8 bralcem je to všeč. 

Slovar to besedo razlaga kot novinec, rekrut, neizkušen človek, začetnik. Sam dodajam še prevod devičnik, seveda ne v seksualnem pomenu. Besedo rookie se namreč v triatlonski praksi uporablja (tako jo razumem jaz) za nekoga, ki se prvič udeležuje IRONMANA. Težko bi rekel vsem vam - Marjan, Gorazd, Rok, Matjaž, Drago, ki boste na IM v Celovcu in Rothu nastopili kot rookieji, da ste začetniki, neizkušeni ali celo devičniki. Vsi ste stari prek trideset, nekateri že tudi čez štirideset in vsestransko prekaljeni mački. Res pa je tudi, da vas čaka prvi IRONMAN. In občutki pred prvo tovrstno izkušnjo so resnično nekaj izjemnega. Pred takim izzivom stoji človek samo enkrat.

Več ...
 
24. ZOOM: Begunci
 5 bralcem je to všeč. 

Moje triatlonsko življenje je bilo ena sama poezija. V tistem času sem se domislil celo definicije srečnega življenja, ki se glasi: »Srečen je, kdor zvečer po izpolnjenem dnevu utrujen leže k počitku z nasmeškom na obrazu, razmisli o pravkar iztekajočem dnevu, z zanosom pomisli o vsem, kar ga čaka naslednji dan, spokojno zaspi ter sanja jutri in komaj čaka prihajajočih izzivov«. Pri tem naj poudarim, da stanja spokojnosti in sreče prav nič ne kazi dejstvo, da je telo morda izžeto in fizično utrujeno.

Več ...
 
23. ZOOM: Kokan
 3 bralcem je to všeč. 

Zunaj je pust, turoben, deževen junijski popoldan, ki je podoben novembrskim. Trdno sem odločen, da ne bom sledil sivi zunanjosti in melanholičnim čustvom, ki me preplavljajo tudi navznoter, temveč se bom domislil nečesa pozitivnega, veselega, optimističnega. Kmalu mi postane jasno o kom ali čem bom pisal.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL