Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
TOBLACH 2014
 16 bralcem je to všeč. 

KDAJ: od četrtka 16.januarja do nedelje 19.januarja 2014

KJE: Toblach- Dolomiti, Pustriška dolina (3h vožnje iz Ljubljane, 250km)

ORGANIZACIJA: Je niSmile oz. v četrtek se dobimo v Tobiach-u in se na mestu dogovorimo kaj bomo ali ne bomo počeli do nedelje. Predvidoma 2x po 3 ure smučarskega teka na dan. Prenočišče in prevoz si organiziramo vsak zase ali po skupinah. Predlog za  nastanitev najdete spodaj. Rezervacije izvedete samostojno (po skupinah kakor boste nastanjeni) preko spleta. Pohitite z rezervacijami.

Informacije o kraju Toblach

Toblach je prizorišče svetovnega pokala v smučarskih tekih z več kot 120km popolnoma urejenih tekaških prog. Skupaj s sosednjimi vasmi Sexten, Innichen, Niederdorf in Prags je v dolini Hochpustertal vzpostavljenih okoli 200km povezanih prog. Prav tako je Toblach odlično izhodišče za smučanje (Cortina d'Ampezzo, Helm, Innichen, Sexten, Kronplatz,…), sankanje, zimske sprehode, za plavalne odvisnike je v sosednji vasi Innichen na voljo 25m bazen

PRENOČIŠČE: Nov predlog na Booking.com

 
Komentarji (1)
LJ
1 30. NOVEMBER 2013 ob 08:56
Primož Verbič
Pozdravljeni,
Če se boste dogovarjali skupaj je tu ena možnost - http://www.kuglerhof.info/ferienwohnungen.asp. Velik skupni prostor iz katerega je vhod 5 apartmajev - 2x 4+1, 1x2 (brez kuhinje), 2x4, skupaj za cca 20 ljudi. Mi smo bili že parkrat za vikend in ni problema z najemom. Apartmaji niso najnovejši, ampak po mojem mogoče boljša opcija. Hostel je sicer nov in super ampak za moje pojme je pozimi, ko je malo več krame, vseeno malo prostora v sobah.
Za občutek - za najem zgornjih apartmajev za 5 oseb smo plačali od 50-65 EUR za apartma/noč. Apartmaji sicer niso v centru ampak 10 min peš od centra v hrib nad vasjo.
Drugače pa je v Toblachu odlično pokrito plezališče z najvišjo umetno steno v Italiji. Stene so opremljene imajo pa tudi posebno žičnato samovarovanje, tako da ne potrebuješ nekoga da te varuje.
Še tole glede teka:
- Če koga mika gre lahko tečt na 2.000 vm visoko planoto - Prato Piazza. Cesta je zjutraj in popoldne prevozna za osebna vozila. V vmesnem času je zaprta in deluje samo javni prevoz - kombiji, poleti avtobus . Ceste ni v celoti splužena, tako da je zimska oprema obvezna + verige v prtljažniku priporočljive. Cesta drugače razen zadnjega dela ni strma.
- Toblach – Cortina po poti stare železnice cca 25km v eno smer. Iz Toblacha pelje cca 15km zmeren vzpon do prelaza in 10 km dol. S smučmi se v Cortino ne da. Proga se konča na snežnem stadionu pred mestom. Komur se ne da tečt gre lahko nazaj z avtobusom. Zraven stadiona je tudi super športna trgovina, ki ima občasno zelo, zelo ugodno cene za zimska in kolesarska oblačila.
Na kratko toliko. Če koga še kaj zanima, na mail ali telefon.

Lp,
Primož

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: