Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Testiranja na Fakulteti za šport
 25 bralcem je to všeč. 

Za nami je prvi termin testiranj tekaške pripravljenaosti, ki smo ga opravili v sodelovanju s Fakulteto za šport. Zbiramo interesente za dodatni termin.
Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

Test izvajamo v Laboratoriju za fiziologijo športa na Fakulteti za šport v Ljubljani. Testiranje vodi dr. Radoje Milić.

Protokol testiranja

Teči se prične pri hitrosti (8 km/h, 7:30 min/km), trajanje posamezne etape je 4 minute, sledi povečevanje hitrosti za 1,2 km/h, med posameznimi etapami se meri laktat, ves čas testa pa tudi srčni utrip, porabo kisika, količino in razmerje med vdihanim kisikom in izdihanim ogljikovim dioksidom.

Pred tekom se izmeri tudi telesno težo, višino, delež maščevja, vitalno kapaciteto pljuč (količino izdihanega zraka), forsiran volumen v 1 sekundi, maksimalna hotena ventilacija.

Po opravljenenm testu dobimo pomembne podatke, ki kažejo na našo trenutno tekaško pripraveljenost (laktate, pulze, porabo kisika pri posameznih hitrostih, ...) Izrisano dobimo tudi laktatno krivuljo in sicer odvisnost laktata od porabe kisika, hitrosti teka, srčnega utripa in ventilacije.

Kar pa je praktično najpomembneje pridobimo tudi praktične napotke za izvajanje treninga: hitrost, srčni utrip za regeneracijake treninge, laktatni prag, anaerobni prag, maksimalno porabo kisika, ...

Conconijev test

V začetku februarja bomo na stadionu opravili še običajne Conconijve teste, ki jih v klubu izvajamo že več let. Tako bomo lahko primerjali rezultate testa v laboratoriju in testa v naravnem okolju in prišli še do dodatnih pomembnih podatkov za kar najboljše načrtovanje in izvajanje tekaških treningov.

Po opravljenih testih bomo za vse zainteresirane pripravili interpretacijo rezultatov testiranj s poudaki na praktičnih napotkih za treninge.

Prijavite se

Zaseden imamo tudi že naslednji termin testiranj na Fakulteti za Šport, to je v petek 18. januraja. V primeru  zanimanja se lahko dogovorimo še za dodatni termin (najmanj štiri interesenti).

Posebna cena testiranja za člane 3K Šport znaša 99 evrov.

Prijavite se na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. ali me pokličite na 031 288 544.

Igor Kogoj

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: