Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Svetovno prvenstvo v gorskem maratonu – GM4O (Podbrdo 2016) natisni
 19 bralcem je to všeč. 

Med tekom na Gorah nad Idrijo - osvojitev naslova državnega prvaka in uvrstitev v reprezentanco za nastop na EP 2016

Nova sezona je že v polnem zagonu in tekmovanja na domačih tleh se vrstijo eno za drugo. Zadnji vikend v maju je potekalo državno prvenstvo v gorskih tekih (v disciplini gor-dol), ki je bilo hkrati tudi izbirno tekmovanje za nastop na evropske prvenstvu. Na 9,6 km dolgi progi s 435 metri vzponov in prav toliko spustov sem se odlično znašel in osvojil naslov državnega prvaka.

S tem sem se uvrstil tudi na evropsko prvenstvo, ki ga bo 2. julija gostilo italijansko mestece Arco. Še pred tem pa me čaka nastop na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu. To tekmovanje se po petih letih ponovno vrača v Podbrdo na progo Gorskega maratona štirih občin(http://www.gm4o.si/).

Med tekom na SP v gorskem maratonu 2014 - 15. mesto (Kolorado, ZDA - Pikes Peak maraton)

Letošnje svetovno prvenstvo v gorskem maratonu bo nekaj posebnega. Ponovno bom lahko tekel pred domačimi navijači, kar vsakemu športniku pomeni posebno doživetje. Poleg tega so za letošnje svetovno prvenstvo prijavljeni tekmovalci iz kar 23 držav, kar napoveduje izjemno tekmovanje. V takšni konkurenci je rezultat vedno težko napovedovati. Pretekli rezultati kažejo, da se lahko uvrstim nekje med 15. in 20. mestom. V kolikor pa bi mi uspelo izboljšati svoj najboljši dosedanji rezultat (15. mesto iz SP v Koloradu, ZDA; 2014), bi bil to zame izjemen rezultat.

SP v gorskem maratonu 2011. Slovenija je na domačem SP v Podbrdu osvojila ekipno 2. mesto. V posamični razvrstitvi sem zasedel 16. mesto

Na tako zahtevni preizkušnji je zmagovalec vsakdo, ki priteče skozi cilj. Tega se zavedajo vsi, ki so na gorskem maratonu GM4O že nastopili in verjamem, da bo veliko novih zmagovalcev tudi letos, saj se v Podbrdu napoveduje rekordna udeležba.

V cilju SP v gorskem maratonu 2012 - 18. mesto (Interlaken, Švica - Jungfrau maraton)

Peter Lamovec

 
Komentarji (1)
gor dol
1 07. JUNE 2016 ob 12:15
Igor
Peter na veter je bilo enkrat zapisano na naši strani. Naj te žene tudi po grapah in vrhovih okrog Podbrda.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: