Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Metod Tušar- MOJ PRVI TRIATLON natisni
 13 bralcem je to všeč. 

Metod Tušar- MOJ PRVI TRIATLON – KOPER JUNIJ 2019

Ker se prvič javljam na spletni strani kluba, se vam želim najprej predstaviti. Sem Metod Tušar, star 47 let in z družino živimo v Žireh. S športom sem se celo življenje ukvarjal bolj priložnostno. Največ sem tekel in MtB kolesaril v bližini doma, občasno pa sem tudi plaval v bazenu v Cerknem. S prvimi treningi plavanja sem začel v Tivoliju, kot obvezna telovadba na fakulteti. S tekaškimi vajami sem začel pred šestimi leti. Pred štirimi leti pa sem si nabavil prvo specialko, tako da sem preveril če mi bo cestno kolesarjenje sploh všeč. Sedaj moram priznati, da sem večino na specialki, MtB pride na vrsto samo pozno jeseni in zgodaj spomladi.

 

 

Na kondicijskih pripravah v Medulinu, katerih sem se letos udeležil četrtič, sem imel možnost spoznati triatlon, ki me je zelo navdušil. Seveda mi ni ostalo drugega, kot da začnem z treningom plavanja. Letos poteka moje drugo plavalno leto pri klubu, treniram 1 x tedensko.

Priprave na moj prvi triatlon niso bile kaj posebnega, poskušal sem čim več trenirati, kar mi je pač čas dovoljeval. Posebnih pričakovanj nisem imel, razen prihod v cilj, kar mi je pomenilo osebno zmago.

Ko je prišel čas tekme smo z družino najeli apartma v Kopru, prihod v petek, v soboto tekma, v nedeljo pa počitek na plaži. Kakšne posebne evforije pred začetkom tekme nisem čutil, najbolj se mi je povišal srčni utrip pri oblačenju neoprena in oddaji kolesa v menjalni prostor.

Začetek plavanja je bil zelo hiter, tako da sem imel na prvi boji srčni utrip že v rdečem polju. Zaradi tega sem moral plavanje upočasniti in naprej plavati po svojih zmožnostih. Pri kolesarjenju sem imel srečo, da sem se pridružil zelo hitri skupini, ki mi je narekovala tempo. Četrti krog sem prekolesaril sam, vendar to ni bila težava saj je kolesarjenje moja najljubša disciplina in še proga je bila ravninska.

Pri teku sem imel konstanten, dokaj umirjen tempo čez celo progo in brez večjih težav mi je uspelo priti v cilj. Zadnjih par sto metrov teka me je spremljal in dvigal tempo sin Žan Luka. V cilju pa me je z objemom pričakala žena Kristina, ki mi je po prihodu v apartma skuhala meni najboljšo govejo juho. Naslednji dan je sledil počitek na plaži in odhod domov.

Hvala moji družini in klubskim navijačem za podporo in bučno navijanje.

 

Metod Tušar
 
Komentarji (1)
moj prvi
1 09. SEPTEMBER 2019 ob 07:46
igor
prvi je vedno najlepši

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: