Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
Vadba moči, gibljivosti in funkcionalne storilnosti natisni
 31 bralcem je to všeč. 
Prispeval Rok Bizjak   

Prihaja zimski čas, ki je idealen za vadbo moči, gibljivosti in funkcionalne storilnosti, kar pripomore k boljšim rezultatom na vseh področjih triatlona. Pogosto se tovrstna vadba zanemarja in se glavnina treningov namenja plavanju, teku in kolesarjenju.

Pozablja pa se, da je dobra telesna pripravljenost neizbežno povezana z osnovno telesno pripravljenostjo, ki se pridobi prav z vadbo moči, gibljivosti in funkcionalne storilnosti, na ta način se vzpostavlja baza za dosego kasnejših dobrih rezultatov v posameznih triatlonskih disciplinah.

Program vadbe

Vadba moči, gibljivosti in funkcionalne storilnosti bo sestavljena iz treh sklopov:

 1. razvoj splošne moči in mobilnosti (osnove tehnike dvigovanja uteži; temeljni gibi (počep, potisk, poteg); vaje z lastno težo; gibljivost - trigger point terapija, reaktivna živčno-mišična metoda aktivacije mišic, joint by joint pristop, FMS)
 2. razvoj hitre moči in funkcionalnosti (razvoj mišične sile v čim krajšem času, vzdržljivost v moči in hitrosti oz. odpornost na utrujenost, razvoj reakcijskih sposobnosti, razvoj ekscentrično-koncentričnih kontrakcij v gibanju)
 3. razvoj specifičnega gibanja, značilnega za triatlonske discipline (specifične tekaške, kolesarke in plavalne vaje, ki imajo direkten vpliv na samo športno disciplino)

Testiranje - osebna obravnava

V okviru vadbe bomo izvedli tudi testiranje kvalitete izvajanja temeljnih funkcionalnih gibov vsakega posameznika Functional Movement Screen:

 • počep z drogom nad glavo,
 • prehod ovire,
 • dvig stegnjenje noge leže,

Pravilna izvedba vsakega temeljnega giba vpliva najprej na kvaliteto življenja, posledično pa na rezultat športnika (npr. s treningi teka, plavanja ali kolesarjenja ne moremo pridobiti pravilne drže, stabilnega trupa ali optimalne gibljivosti v kolčnem sklepu; nanjo lahko vplivamo le z zavestnim in pravilno načrtovanim treningom osnovne funkcionalne vadbe).

Kaj lahko pričakujete?

Zaradi vadbe lahko pričakujete:

 • povečanje telesne moči,
 • izboljšanje ravnotežja,
 • sklepne stabilizacije in koordinacije,
 • izpopolnjenje gibljivosti in mobilnosti ter
 • manjše možnosti za nastanek poškodb.

Dvorana

Vadba bo potekala v prostorih fitnes centra MOJ FIT, Brnčičeva ulica 13 (dvorana FITZONE)

Dvorana, kjer bo potekala vadba, je sodobno opremljena, na voljo so najmodernejša orodja in pripomočki uporabljeni pri CrossFit vadbi, ki omogočajo raznovrstno in zanimivo vadbo v vseh sklopih: TRX, elastični trakovi, olimpijski drogovi, medicinske žoge, proste uteži, kettlebelli, viseče lestve in krogi, vlečne in potisne sanke, TP Grid valji, kolebnice, vrvi, ...

Termin

Vsaka sobota od 8h do 10h dopoldne.

Prvi termin vadbe bomo izjemoma izvedli v nedeljo, 18. novembra od 18h do 20h, kasneje pa bo vadba potekala ob sobotah dopoldan.

Vadbo bomo izvajali predvidoma do vključno februarja 2013 oz. do začetka kolesarske sezone. Prvi trening za vse interesente bo v nedeljo, 18. 11. 2012, brezplačen.

Cena

Cena mesečne vadbe (4x po 2 uri) je 40 EUR, posamezen obisk pa 15 EUR. Število mest je omejeno (15 mest). V ceno je vključen tudi vstop v dvorano, dodatnih stroškov ni.

Prijave in kontakt

Vadbo v celoti načrtujem in vodim Rok Bizjak.

Prijave zbiram na telefonsko številko 040 469 698 ali na mejl: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. , kjer sem vam na voljo tudi za dodatne informacije in pojasnila.

Se vidimo!

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: