Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
PROGRAMI 3K SPORT V SEZONI 2023-2024
 5 bralcem je to všeč. 

Osnovni cilj 3K SPORTA je ponuditi raznolike športne programe vsem starostnim kategorijam predvsem v vzdržljivostnih športih (triatlon, duatlon, akvatlon, tek na smučeh, tek, kolesarstvo, plavanje). Obenem želimo vadbo popestriti še z nekaterimi bolj strokovnimi in teoretičnimi vsebinami. S tem spodbujamo športno rekreacijo in zavest o pomenu športa in zdravega načina življenja. Naš osnovni cilj je nadaljevati z izvajanjem obstoječih programov ter ob tem stalno skrbeti za kvalitetno in strokovno delo. Poseben poudarek je na ponudbi raznolikih programov za triatlonce začetnike (triatlon, tek, plavanje, kolesarjenje). Zahtevnejšim rekreativcem v okviru naših programov omogočamo optimalno pripravo na triatlonske in tekaške izzive. Ponujamo tudi pripravo individualnih celoletnih treninških planov, spremljanja, svetovanja in usmerjanja treninga.

1. 3K TRENING ONLINE

Nadaljevali bomo z uveljavljenim in nadvse uspešnim programom treningov "na daljavo". Pri tem uporabljamo najkvalitetnejša orodja. Več o tem programu preberite v prispevku 3K trening Online

2. PROGRAM TRIATLONA

Program je namenjen triatloncem rekreativcem, ki se šele spoznavajo z zakonitostmi vadbe tega športa, iščejo osnovne odgovore na vprašanja kako se pripraviti na svoj prvi nastop ali se pripravljajo na večje izzive (olimpijski triatlon, 70,3, IRONMAN). Vsem tem v 3K nudimo program, ki obsega:

• vadbo teka do 3x tedensko,

• plavanje 2x tedensko,

• kolesarjenje 1-2x tedensko (v času kolesarske sezone),

• skupne priprave pozimi (tek na smučeh) in spomladi ter poleti (triatlon, kolo),

• skupno načrtovanje in izvedbo nastopov,

• svetovanje pri izvedbi vadbe,

• svetovanje pri pripravi in tehnični ter taktični izvedbi tekmovanj.

Program obsega do 40 ur vodene individualne vadbe mesečno in ga oblikujemo glede na cilje in ambicije članov.

Preberi celoten program >>

3. INDIVIDUALNO NAČRTOVANJE TRENINGOV

Za vse triatlonce in tekače, ki se zavedate pomena in želite preizkusiti prednosti in koristi osebnega treniranja izvajamo program osebnega treniranja z izdelavo individualnih treninških planov, spremljanjem, analiziranjem in svetovanjem. Doslej sem uspešno več kot 80 triatloncem pomagal do naziva IRONMAN. Izvajanje programa lahko poteka tudi online - 3K trening OnLine

Preberi celoten program >>

4. 3K IRONMAN TEAM

Program individualnega treniranja bom še nadgradil s še bolj individualnim pristopom in delom v skupini. Osnova bo program, ki sem ga zasnoval in pripravil ter osebno izvajal v preteklih letih. Cilj je izvajati koncept preizkušenega programa, ki bo individualno prilagojen ambicijam in sposobnostim posameznikov. Glavne prednosti: preizkušen koncept, max individualizacija, permanentno spremljanje ter svetovanje, trening v skupini, skupne priprave (tek na smučeh, kolesarjenje, triatlon, …..).

Preberi celoten program >>

5. PLAVANJE

Z vadbo pričnemo takoj po postavitvi balona, predvidoma v pričetku oktobra, ko se prične zimska plavalna sezona. Razpored plavanja bo predvidoma: ponedeljek 20.00-21.00 ali 21.00-22.00, torek 6.00 – 7.00 (7.30), sreda 20.00-21.00 ali 21.00-22.00), petek 6.00 – 7.00 (7.30). Zahtevnejšim triatloncem in daljinskim plavalcem nudimo možnost 1,5 urnega treninga plavanja.

Preberi celoten program >>

6. TEK

Jesenski del sezone do Ljubljanskega maratona ali do druge individualno izbrane tekme izvajamo vadbo po ustaljenem urniku, in sicer ob torkih in četrtkih (oktober, november, december, januar, februar, marec ob 17.00 uri, april, september ob 17:30, maj, junij, julij, avgust ob 18.00 uri) ter ob nedeljah (ob 8.00 uri). Novembra je praviloma tekaška pavza, glede na interes lažji treningi potekajo tudi ta mesec, z novo sezono pa pričnemo decembra. Zimski del sezone je za vse tekače usmerjen v pridobivanje osnovne aerobne vzdržljivosti, od marca dalje pa so treningi individualizirani in usmerjeni k izbranim tekmovalnim ciljem.

Preberi celoten program >>

7. 3K TEKAŠKI PROGRAM od 5.0 do 6.0

Program je namenjen vsem tekačem, ki želijo (1) desetkilometrsko razdaljo preteči v 50-ih minutah oz. manj kot eni uri, (2) polmaraton preteči v času od 1 ure 45 minut do 2 uri oz. (3) maraton preteči v manj kot 4 urah 15 minut.

Preberi celoten program >>

8. PRIPRAVE NA LJUBLJANSKI MARATON

Priprave na Ljubljanski maraton pričenjamo v torek, 1. avgusta 2023, in jih bomo nadaljevali do nastopa na Ljubljanskem maratonu.

Preberi celoten program >>

9. KOLESARSKI TRENINGI

V času od začetka marca do konca septembra bomo organizirali kolesarsko vadbo s ciljem učenja tehnike in taktike kolesarske vožnje v skupini. Ti treningi bodo za triatlonce izvedeni tudi kot menjave kolo-tek. Treningi bodo potekali ob petkih. Zborno mesto je Vič. Trajanje treningov je od dveh do treh ur. Posebej bo organizirana skupina za začetnike in predvsem začetnice na cestnih kolesih.

Preberi celoten program >>

10. KOLESARSKI VIKEND

Maja bomo en podaljšan vikend (četrtek - nedelja) organizirali kolesarske priprave s poudarkom na velikem obsegu/količini vadbe in vožnji v klance.

Preberi celoten program >>

11. KOLESARSKE POČITNICE

Julija (zadnji teden) bomo organizirali kolesarski dopust - priprave s poudarkom na velikem obsegu vadbe in vožnje v klance.

Preberi celoten program >>

12. TRENINŠKI KAMP ISTRA

Treninški kamp (spomladanske priprave) bo izveden po uspešnem ustaljenem konceptu zadnjih let v času prvomajskih praznikov.

Preberi celoten program >>

13. ZIMSKI PROGRAMI

13.1. SMUČARSKI TEK

V zimskem času načrtujemo skupne nekajdnevne priprave (četrtek - nedelja), predvidoma v Toblachu, kjer bo poudarek na smučarskem teku, ki je idealna oblika vzdržljivostne vadbe za triatlonce pozimi, idealna priprava za prihajajočo kolesarsko sezono in pridobivanju moči za plavanje. V primeru ugodnih snežnih razmer in izkazanega interesa bomo v januarju/februarju izvedli tudi tečaje smučarskega teka.

Preberi celoten program >>

13.2. ALPSKO SMUČANJE

Tradicionalno se bomo udeležili otvoritve zimske sezone alpskega smučanja v Dolomitih. Termin je v predsezoni cenovno ugoden, pogoji za smučanje navadno dobri, druženje pa še dodatno krepi povezanost in pripadnost,….

Preberi celoten program >>

14. STROKOVNE VSEBINE

Ob redni vadbi bomo ponujali dodatne aktivnosti, ki služijo kot osnova za izboljšanje kvalitete treninga ali seznanjanju in ozaveščanju članov. Povezane so z aktivnim, zdravim načinom življenja in vadbo. V ta sklop sodijo tudi predavanja, delavnice, razgovori, predstavitve, testiranja in vse aktivnosti, s katerimi želimo popestriti vadbeni program predvsem v času treninških kampov na morju in snegu ter kot individualno svetovanje.

Okvirni program:

  • Snemanje in testiranja plavalne tehnike z analizo.
  • Testiranja tekaške pripravljenosti s snemanjem tehnike in analiza rezultatov (junij/avgust).
  • Tek na smučeh (december, januar).
  • Vadba moči in raztezanje (predvsem zimsko obdobje in na treninških kampih).
  • Preventiva in kurativa v primeru poškodb.
  • Vsebine povezane s treningom triatlona, pripravo ter izvedbo triatlonske tekme - tehnika, taktika, prehrana (predvsem individualno pred pomembnimi tekmovanji).

Vprašanja vezana na posamezne programe, mnenja in pripombe pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. . Informacijo o programih lahko razpošljete tudi vsem, za katere menite, da bi se nam želeli priključiti.

Vsi konkretni razpisi za posamezne programe za naslednjo sezono bodo pripravljeni in objavljeni najkasneje do konca avgusta 2023, oziroma mesec dni pred pričetkom izvajanja posameznega programa. Upamo, da se nam boste priključili in se bo naše število še povečevalo!

 

 

 

 

 

 

3K ŠPORT

Igor Kogoj

40 let izkušenj v triatlonu

20 let dela v 3K

 
Komentarji (1)
Gozdna ulica 1, 3250 Rogaška Slatina
1 17. SEPTEMBER 2019 ob 09:39
Mladen Tomašič
Pozdravljeni: Z zanimanjem prebiram spletni portal vašega TK3. Posebno pozornost sem posvetil brušuram gospoda Igorja Kogoja (olimpijski - kratki, srednji in veliki Ironman). Ali je možno naročiti vse brošure proti plačilu? Hvala za odgovor. Lp, Mladen

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: