Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
3K KOLESARSKE POČITNICE 2022
 9 bralcem je to všeč. 

F1

Kdaj: od sobote, 23. julija do nedelje, 31. julija 2022. Odhod iz Ljubljane v soboto zjutraj, povratek v Ljubljano naslednjo nedeljo v večernih urah.

Prevoz: Na pot se bomo iz Ljubljane podali z udobnim avtobusom čez mejo do Sesljana.

Trasa: Sesljan - Livigno/Bormio. Na poti bomo premagovali največje Alpske prelaze Gira d'Italia.

1. dan: Sesljan - Kobarid (Sesljan - Kras - Nova Gorica - Brda - Benečija - Kolovrat - Livek - Kobarid). Že prvi dan bomo delno tudi na trasi letošnjega Gira, ki bo ponovno zavil v Slovenijo. Traso je možno poljubno zabeliti po slikovitih grapah Benečije. Že prvi dan bomo tudi v Nebesih.

F2

2. dan: Kobarid - Tolmezzo. Možnosti je več, ali preko Žage in Učeje v Italijo, ali preko Breginja, Robidišča in nato čez mejo.

F3

3. dan: Tolmezzo - Auronzo di Cadore. Na poti iz Karnijskih Alp v Dolomite, sladokusci prav gotovo ne bodo želeli izpustiti legendarnega Zoncolana..... tokrat iz Tratnikove smeri.

F4

F5

4. dan: Auronzo di Cadore - Arabba. Na poti se bomo enostavno zapeljali skozi slovito Cortino d'Ampezzo. Obenem pa se že približevali prelazom slovite Sella Ronde (passo Falzarego,.....).

F6

5. dan: Arabba - Bolzano. Nadaljevali bomo na klancih Sella Ronde, z možnostjo preko Canazeia, mimo slovite Val Gardene.

F7

6. dan: Bolzano - Prato alo Stelvio. Sicer lažja tura z veliko možnih dodatkov. Vsekakor pa se bomo približevali Stelviu.

F8

F9

7. dan: Prato alo Stelvio - Livigno. Stelvio z več kot 2700mnv bo najvišja točka poti.

F10

Na poti bomo pokukali tudi v Švico in se skozi predor zapeljali v Livigno. Kaj početi popoldne v Livignu? Jasno, kolesarski/triatlonski ŠOPING!

F11

8. dan: Livigno - Bormio. Za bolj zdelane bo to lažji vzponček mimo jezera Lago dii Foscagno na cca 2300mnv, z lepim spustom v Bormio.

F12

Sladokusci pa se bodo zagnali lahko še na Passo Gavia, Mortirolo.... ni da ni.

F13

9. dan: Bormio. Lahko bomo obdelali vzpone v okolici, tudi Stelvio iz Bormia je zanimiv...

F14

Popoldne se bomo zapeljali še do Ljubljane, z avtobusom, ne s kolesi, da ne bo pomote.

Povzetek: Tura nudi nešteto možnosti. Primerna je za tiste, ki se zadovoljijo s 1000mnv in 50 do 100 km dnevno, uresničena pa bodo tudi pričakovanja tistih z nad 3000mnv in krepko čez 100 km dnevno in tudi vseh vmes. Peljemo se na najlepše in oblegane prelaze, vozimo po slikovitih dolinah, dih jemajočih grapah, ob divjih rekah, čudovitih gorskih jezerih, uživamo v hitrih spustih in pentljah brez konca.... Posamezne etape trajajo od dobrih dveh ur pa tudi krepko nad 5 ur dnevno.

* Opisana trasa še ni dokončna. Gornji prikaz je splošen izbor. Končna trasa s "fajli" za vse možne dnevne ture bo pripravljena po zagotovitvi nočitvenih kapacitet v želenih dnevnih destinacijah. Pripravljen bo izčrpen "road book" z vsemi pomembnimi informacijami.

Bivanje: Glede na predprijave bomo za vsak dan posebej iskali nastanitev (praviloma polpenzion) v kraju zaključka posamezne etape.

Cena: Natančna cena bo znana, ko bo poznano število interesentov in bomo poiskali ustrezne ponudbe za nastanitve.

Kdo: Vsi motivirani kolesarji, željni novih doživetij, druženja, zabave, ki ste seveda pripravljeni tudi malce potrpeti. Idealno za pripravo na IRONMAN in druge vrhunce jesenskega dela sezone. Kolesarimo v manjših skupinicah (2 - 5 kolesarjev) glede na individualne sposobnosti, cilje, motivacijo. Pomembno je edino, da ima vsak vsaj enega kompanjona približno enakih sposobnosti za lažje (družno) premagovanje vzponov.

Prijava: Predprijave pošljite (na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. najkasneje do nedelje, 12. decembra 2021. Navedite morebitna pričakovanja glede hrane (vegi, vegan, brez glutenski,.....) in želje, s kom bi si na poti delili hotelsko sobo. Predprijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 100 EUR. V primeru vaše odpovedi se akontacija ne vrača. Na podlagi predprijav bomo iskali ustrezne nastanitve. Končno število udeležencev je omejeno s številom sedežev v avtobusu, zato velja s predprijavo pohiteti.

Vsi, ki se boste udeležili kolesarskih počitnic, ste se dolžni pred pričetkom včlaniti v 3K ŠPORT. Letna članarina znaša 25 € (15 € za tiste, ki podate izjavo o namenitvi 1 % dohodnine 3K ŠPORTU). Vsa plačila se izvedejo na TRR 3K ŠPORT št.  02033-0256677232 (namen: akontacija kolesarjenje). Po prejemu plačila članarine prejmejo vsi člani praktično darilo.

Prijavnica za članstvo v 3K ŠPORT

Obrazec – dohodnina

F15

3K ŠPORT

Igor Kogoj

 

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: